Gorjeanul: Om de cultură din Gorj, decorat de Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, cu prilejul Zilei Limbii Române, decretele de decorare a mai multor oameni de cultură din ţară, „în semn de apreciere pentru activitatea meritorie pusă în slujba creaţiei literare româneşti, pentru talentul şi profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul activităţii lor”. Ion Cepoi, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a primit Medalia „Meritul Cultural” Clasa a III-a, Categoria A – „Literatură”. Ion Cepoi (68 ani) este autorul a zeci de cărţi de poezie şi proză, dar şi iniţiatorul a numeroase programe şi proiecte culturale la nivelul judeţului Gorj. Din 1994 și până în prezent este secretar literar al Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu’’ Târgu-Jiu.
Pandurul: Cupă (ALDE): Suntem aduși într-un joc care nu e cel pe care voiam noi să-l jucăm. Președintele ALDE Dolj, Ion Cupă, critică dur deciziile luate în ultimele zile de liderii partidului din care face parte. Faptul că Tăriceanu a renunțat la candidatură a bulversat membrii partidului, spune Cupă, revoltat pe faptul că Victor Ponta numește alianța Pro România – ALDE ca fiind opoziție de stânga. “Văd în aceste zile lideri locali, parlamentari, militanți ALDE bulversați, peste tot în țară. Bulversați de renunțarea simultană și la o candidatură prezidențială proprie, în care toți am investit atâtea speranțe de relansare politică, și la guvernarea pe care am girat-o cu deciziile noastre, cu aportul nostru semnificativ la politici publice eficiente, inclusiv cu criticile noastre constructive”, a scris parlamentarul pe pagina de socializare. Ion Cupă nu înțelege când a devenit ALDE un partid de stânga, la remorca lui Ponta.
O nouă carieră privată în Gorj. A cui este afacerea. O microcarieră privată de cărbune va fi deschisă în comuna gorjeană Cătunele, în perimetrul Valea Coandei. SRL-ul care se va ocupa de exploatarea experimentală a resurselor de lignit îi aparţine lui Ion Negricioiu, zis „NEI”, un afacerist devenit cunoscut în anii 2000, când a fost cercetat şi reţinut pentru fapte de evaziune fiscală. Terenurile pe care se vor efectua lucrările sunt neproductive, pline mărăcini. Acestea se află în proprietate privată, persoane fizice, cu care Negricioiu a încheiat sau urmează să încheie contracte de vânzare-cumpărare.
Gorj Domino: Salariu de 10.700 de lei brut la o instituție culturală din Gorj! Șefii iau și sporul de condiții toxice. Trai nenică la Muzeul Județean Gorj, instituție culturală aflată în subordinea Consiliului Județean, dacă ne uităm pe grila de salarizare a celor 51 de angajați plătiți generos de la buget cu salarii brute cuprinse între 2980 de lei și 10.705 lei. Directorul Dumitru Hortopan încasează 8565 de lei brut, în care intră sporul de condiții toxice, indemnizația de hrană și indemnizația de doctor în istorie. Contabilul-șef al muzeului, Georgeta Bălăcescu are un salariu brut de 7760 de lei, încasând și ea sporul de toxicitate de 15%, indemnizația de hrană și 10% pentru activitatea de control financiar preventiv. Șefii de secție din muzeu, Zamfiroiu și Firescu, încasează 6791 de lei respectiv 7553, ultimul având și doctorat. Un supraveghetor încasează 3209 lei brut, un inspector de specialitate ia 4612 lei brut iar un muzeograf ia 5689 de lei brut. Cea mai mare leafă o încasează cercetătorul științific, care îl depășește chiar pe directorul Hortopan. Este vorba despre Constantin Livian Rădoescu, transferat de la Universitatea ”Constantin Brâncuși” la Muzeul Județean Gorj în noiembrie 2017, care a ajuns la peste 10 mii de lei brut.
Impact în Gorj: Și-a tăiat mâna cu fierăstrăul. Gheorghe Mitescu, victima unui accident casnic. Fostul inspector general adjunct al ISJ Gorj, Gheorghe Mitescu, a ajuns la spital după ce și-a tăiat mâna cu un fierăstrău, fiind transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Craiova. Prognosticul medicilor de salvare a mâinii rămâne rezervat, din cauza leziunilor extrem de grave. Pacientul a suferit o secţiune cvasitotală de mână stângă. Medicii de la Novaci au declarat că la plecarea elicopterului SMURD starea de sănătate a pacientului era bună, însă, în ceea ce privește zona afectată existau anumite riscuri.