Revista presei locale


Pandurul: Weber și Iordache nu regretă divorțul PSD-ALDE. Liderii locali ai PSD și ALDE din Gorj aveau neînțelegeri de mult timp, astfel că ruperea alianței de guvernare nu i-a afectat. Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, i-a catalogat drept lași pe cei care au părăsit barca guvernării. “Dincolo de lașitatea și iresponsabilitatea unor așa-ziși parteneri de coaliție, astăzi am votat în CEx asumarea de către PSD a guvernării. PSD își respectă promisiunile și, din acest motiv, nu vom accepta ca stabilitatea României să fie negociată pentru interese personale sau de grup. Avem de onorat un Program de guvernare, iar fuga de responsabilitate nu este nicidecum o opțiune pentru noi. Acum îi vom vedea pe acei politicieni care au curajul de a rămâne alături de noi, înhămându-se la o muncă deloc ușoară, în interesul țării”, a scris Weber pe pagina de socializare. La rândul său, președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat că și-ar fi dorit ca partidul lui să facă mai din timp acest pas.

Pensie de aproape 30 de mii de lei în Gorj. Peste 100 de gorjeni primesc pensii speciale. Sume substanțiale intră în buzunarele mai multor foști magistrați, grefieri sau aviatori. Cea mai mare pensie care este încasată lunar în Gorj este de aproape 30 de mii de lei. La polul opus, sunt zeci de mii de gorjeni care nu primesc nici 700 de lei în fiecare lună.

Gorjeanul: Tânăr din Târgu-Jiu, salvat de o copertină, după ce a căzut de la etajul 2. Un bărbat din Târgu-Jiu a fost la un pas să îşi piardă viaţa, luni. Din motive deocamdată necunoscute, acesta a căzut de la etajul 2 al unui bloc din municipiu și a supravieţuit ca prin minune, impactul fiind atenuat de copertina unui balcon de la etajul unu. Tânărul a fost salvat de pompieri și polițiști.

Unitățile miniere ale CEO, blocate! Excavatorul 01 de la Lupoaia care face extinderea carierei, pe jumătate demontat! Cariera Lupoaia are probleme la capitolul extinderi, utilaje, piese de schimb și personal. O spune liderul de sindicat Nicu Bunoaica, ce a revenit din concediu și a văzut dezastrul făcut, spune el, în numai două săptămâni, în lipsa sa, în carieră. Utilajul 01, cel care trebuia să facă deschiderea unității miniere, este abandonat în mărăcini, de 6 luni de zile, fiind folosit, mai nou, doar pentru piese de schimb pentru alte excavatoare. Aceeași situație se întâlnește în toate unitățile miniere, extinderile se fac doar pe hârtie și la televizor, a mai spus liderul sindical.

Gorj Domino: Poliția, în control la o biserică din Albeni. În cursul zilei de luni la biserica din satul Bolbocești au apărut polițiștii pentru a verifica lucrările începute și abandonate de primarul Ionuț Stan, la muncă fiind puși salariați de la ajutor social. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au intrat pe fir. Polițiștii i-au pus întrebări și preotului din sat, știut fiind că investiția a fost începută de primărie și urma să fie plătită din bani publici, încă neaprobați de consilierii locali.

Impact în Gorj: Gata cu gratuitățile! La toaleta publică doar cu bani. Toaletele publice din municipiul Târgu Jiu vor fi modernizate. Municipalitatea are în plan concesionarea lor. Autoritățile vor modernizarea spațiilor, însă din lipsa fondurilor apelează la o variantă mai puțin profitabilă pentru cetățeni. Edilul Marcel Romanescu dorește să găsească un om de afaceri dispus să bage banii urmând ca sumele să fie ulterior recuperate din taxa de intrare. Consilierul ALDE Eduard Lădaru a reacționat pe pagina de socializare, comentând că la mijloc ar fi vorba despre o afacere profitabilă.



Cititi tot articolul