Revista presei locale


Gorj Domino: Firele anchetei în cazul crimelor de la Caracal duc și în Gorj! Cui a aparținut telefonul de pe care a fost sunat tatăl Alexandrei. Rudele Luizei și Alexandrei sunt convinse că Gheorghe Dincă a avut cel puțin un complice. Familiile celor două tinere dispărute ar fi fost sunate de cel puțin două persoane, după dispariții. Tatăl Alexandrei a primit un telefon anonim, chiar și după arestarea lui Gheorghe Dincă, iar din investigațiile făcute pe cont propriu de membrii familiei rezultă că numărul de pe care a fost efectuat apelul i-ar fi aparținut unei persoane din Turceni.

Chinezi, polonezi, urcainieni și turci vor să furnizeze troleibuzele ce vor fi achiziționate de municipalitate, aflăm din același cotidian. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a primit patru oferte, din tot atâtea țări, la licitaţia pentru achiziţia a 40 de troleibuze pentru oraşele Ploieşti şi Târgu-Jiu. Valoarea contractelor este estimată 89 de milioane de lei (18 milioane de euro). Pentru Târgu-Jiu urmează să fie achiziționate 11 troleibuze normale și 9 cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători.

Gorjeanul: Licitații pentru modernizarea UM Sadu. Uzina Mecanică Sadu organizează licitație pentru modernizarea echipamentelor și a utilajelor. Este vorba despre completarea liniei de fabricație a muniției de infanterie cu tub de oțel. Suma pusă la bătaie depășește 6 milioane de lei, firmele interesate având termen până pe 5 septembrie pentru depunea ofertelor. Uzina de la Bumbești-Jiu are aproximativ o mie de muncitori și folosește linii tehnologice vechi de circa 80 de ani. Fabrica de armament are alocate în acest an peste 22 milioane lei pentru investiții.

Chiloți sau ciorapi pe post de lavete. Achiziție de 100.000 lei, la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia intenționează să achiziționeze lavete pentru mecanicii și electricienii din carierele miniere. Compania oferă puțin peste 100.000 de lei, pentru peste 150.000 de astfel de materiale. Minerii s-au tot plâns că folosesc chiloți sau ciorapi pentru bebeluşi, cumpărați din magazinele second-hand, pe post de lavete. „Avem nevoie de lavete în fiecare zi. Orice angajat de la sectorul mecanic are nevoie de lavete pentru a curăța anumite zone unde intervin, pentru a şterge rulmenții de impurități. Reparăm reductoare şi trebuie să ne ştergem de unsoare. Salariații merg și cumpără de unde pot, din târguri și magazinele de second-hand”, reclama sindicalistul Nicu Bunoaica.

Pandurul: Renunță la Festivalul Berii pentru igienizarea subsolurilor. Primarul din Rovinari, Robert Filip, are o veste rea și alta bună pentru localnici. Vestea rea este că va anula în acest an Festivalul Berii, cea bună fiind că banii economisiți vor fi folosiți pentru igienizarea subsolurilor. “În acest an vom anula Festivalul Berii, pentru că la sfârșitul lunii august ne va veni o nouă vidanjă care a fost achiziționată pe fonduri și care a costat aproximativ 300 de mii de euro. Poate că unii se vor supăra, dar cred că mult mai important este să folosim bani pentru a curăța subsolurile de bloc, decât să cheltuim poate un miliard – un miliard și jumătate pentru Festivalul Berii” a anunțat Filip.

Impact în Gorj: Cabluri abandonate pe Calea Eroilor. „Nu există vreun pericol“. Mai multe cabluri de curent au fost apărut pe trotuarele de pe strada Calea Eroilor din Târgu-Jiu și ale arterelor din împrejurimi. Acestea au fost amplasate de compania de distribuție a electricității în cadrul unor lucrări de introducere a rețelelor în subteran, dar totul pare abandonat de mai mult timp, pentru că niciun lucrător nu a mai fost văzut în zonă. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu este niciun pericol pentru că nu există energie electrică pe aceste cabluri.



Cititi tot articolul