Romanescu vrea parteneriat public-privat pentru PARCARI. Viceprimarul Popescu: O idee năstrușnică!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

O nouă dispută pe parcări la Târgu-Jiu. Primarul Romanescu vrea parteneriat public- privat pentru realizarea unei parcări supraterane la Super 2000 și a uneia subterane în fața Tribunalului Gorj. Edilul a și purtat discuții pe această temă cu Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, condusă de Leliuș Stănușoiu. Viceprimarul Aurel Popescu spune, însă, că ideea i se pare una ”năstrușnică” și că nu se poate face parteneriat public-privat cu o organizație non profit.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat, în presa locală, că a purtat discuții cu oameni de afaceri pentru construirea a două parcări în Târgu-Jiu.

Romanescu zice că parteneriatul municipalității cu afaceriștii va însemna că aceștia vor contribui cu o sumă de bani. Edilul vrea o înțelegere din care și primăria să aibă de câștigat.

Marcel Romanescu ne-a mai spus că va demara, în perioada următoare, discuții cu consilierii locali pe tema realizării de noi parcări în Târgu-Jiu.

Viceprimarul Aurel Popescu consideră, însă, ”năstrușnică” ideea primarului Romanescu. Social-democratul îl acuză pe edilul liberal că ar avea “polițe de plătit” către afaceriști din asociația respectivă.

Nicolae Davițoiu, liderul PMP Gorj, partid ce are 2 consilieri municipali la Târgu-Jiu, nu spune nici nu, nici da ideii primarului. Crede, însă, că ar fi trebuit demarată de anul trecut realizarea de noi parcări în municipiu.

Ion Iordache apreciază inițiativa primarului Marcel Romanescu.

”Trebuie să le permitem privaților să-și aducă aportul” spune liderul ALDE Gorj.

Viorel Caragea este de părere că primarul Marcel Romanescu își caută un sprijin politic în rândul oamenilor de afaceri, prin noul proiect.

Jurnalistul Nicolae Ivan, director Sabotorii Gorjului, este sceptic că afaceriștii din Târgu-Jiu vor face front comun pentru realizarea de parcări.





Cititi tot articolul