RECTIFICAREA, criticată DUR. ”Au revenit la mâna BINOMULUI!”


Rectificarea bugetară, criticată dur de la Gorj. ”Au revenit la mâna Binomului!” spune Dan Ilie Morega după ce Executivul a decis majorarea bugetelor pentru instituții de forță ale statului român, precum SRI, SIE și SPP.

Proiectul de rectificare bugetară, publicat de Ministerul Finanţelor, prevede tăierea fondurilor la 10 ministere, printre care: Transporturi, Fonduri Europene, Mediul de afaceri, Agricultură, Cercetare şi Inovare, Educaţie.

Cel mai mare perdant este Ministerul Educaţiei, care rămâne fără o sumă uriaşă: 1 miliard de lei, din care 400 de milioane de lei sunt tăiaţi de la salarii.

Dan Ilie Morega, președinte al Institutului de Politici și Investigații Publice, consideră inadmisibilă reducerea sumelor alocate Educației și Transporturilor.

Nicolae Davițoiu, președintele Partidului Mișcarea Populară Gorj, îi acuză pe guvernanți că au făcut rectificarea cu gândul la alegerile prezidențiale, urmărind fidelizarea primarilor. Bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei, din care 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare.



Cititi tot articolul