ȘOC! Și-au dat seama, după aproape 3 ani, că Boza a fost numit ILEGAL!


ȘOC! Guvernanții și-au dat seama, după aproape 3 ani, că Boza a fost numit ILEGAL în fruntea Complexului Energetic Oltenia! Asta arată raportul corpului de control al premierului Dăncilă, ajuns zilele acestea și în redacțiile din Gorj. În același document, se pun tunurile și pe liderii sindicali din minerit și energie, care au fost angajați inspectori sociali și care ar avea în fișa postului, ca atribuție de serviciu, ”preîntâmpinarea conflictelor de muncă”, deci să nu pună probleme conducerii companiei.

Raportul lui Dăncilă arată că Sorin Boza ar fi fost numit ilegal în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, în sensul că, în toamna lui 2016, nu se afla pe lista scurtă de la minister, prin urmare nu a îndeplinit ”un criteriu obligatoriu pentru selecție” . Dubii sunt și cu privire la selectarea lui Ovidiu Bălăcescu și Dan Vasile.

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Politici Publice

Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că dacă Sorin Boza a fost numit ilegal în fruntea CE Oltenia, înseamnă că tot ce s-a selectat pe Ordonanța 109 este ilegal. În opinia sa, se urmărește falimentarea companiei miniere.

Ion Iordache, președintele ALDE Gorj, declară că la guvern se știa de mult timp că Sorin Boza a fost numit ilegal în Directoratul CE Oltenia, dar diverse complicități au ținut acest aspect ascuns.

Iordache acuză că lucrurile care se întâmplă la Complexul Energetic Oltenia sunt o CRIMĂ, pentru că este distrus județul Gorj.

Deputatul Dan Vîlceanu, președinte PNL Gorj, spune că toate lucrurile semnalate în raportul corpului de control al lui Dăncilă, au fost prezentate de el, public, în ultimii doi ani, deși au fost negate de conducerea companiei și de unii dintre liderii sindicali.

Vîlceanu reafirmă că, în opinia sa, se pregătește predarea termocentralelor către ruși.

Ionel Manțog, fost director în minerit, spune că procedura de selectare a managerilor, introdusă prin Ordonanța 109 a fost batjocorită de la bun început.

Cât despre raportul corpului de control, Manțog afirmă că important este ce urmează după aceste constatări. În opinia sa, CEO trebuie să aibă un program de redresare și o echipă de conducere capabilă să-l pună în aplicare.



Cititi tot articolul