Revista presei locale


Gorjeanul: Fluerătoru, în fața unei noi pedepse! Aflat în spatele gratiilor de aproape trei săptămâni, după ce a primit o pedeapsă privativă de libertate de 7 ani și jumătate, fostul sindicalist Cristea Fluerătoru are toate șansele să afle în toamnă, dacă perioada de detenție va fi și mai mare decât cea decisă în iulie de Curtea de Apel Craiova. După condamnarea definitivă cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală, fostul lider al minerilor din zona Motru va apărea, din nou, în fața magistraților. Asta după ce Compartimentul de Executări Penale din cadrul Tribunalului Gorj a cerut instanței să anuleze pedepsele anterioare cu suspendare pe care fostul sindicalist le-a primit în alte dosare.

Cazul din Caracal a amânat Congresul PSD privind validarea candidatului la prezidențiale. Social-democrații s-au reunit, luni seară, în ședința Comitetului Executiv și au decis amânarea congresului pentru anunțarea candidatului la prezidențiale, decizia fiind luată în contextul crimelor de la Caracal. Surse social-democrate au declarat va avea loc pe 24 august.

Pandurul: Boza, numit ilegal în Directoratul CE Oltenia. Raportul lui Dăncilă. Corpul de control trimis de premierul Dăncilă după greva minerilor din luna ianuarie a acestui an a ajuns la concluzia că Sorin Boza a fost numit în Directoratul Complexului Energetic Oltenia cu încălcarea legii. Și nu este singurul caz, fiind dubii și cu privire la selectarea lui Ovidiu Bălăcescu și a lui Dan Vasile. Noul Consiliu de Supraveghere va analiza, în ședința de astăzi, raportul de control de la Ministerul Energiei, cel care constatase prejudicii de zeci de milioane de euro. Dacă, până acum, s-a speculat că are ALDE ceva cu Boza, noul raport vine chiar dinspre premierul PSD, partid care îl susține public pe directorul CEO.

Gorjul are două echipe Pandurii în Liga a doua. Este premieră pentru județ. Echipa finanțată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, ACS Energeticianul, a intrat în Liga 2 după retragerea celor de la Luceafărul Oradea. În viitorul campionat echipa se va numi ACS Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, un nume care ar putea crea confuzie, câtă vreme Gorjul mai are în Liga 2 echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Modificarea din eşalonul doi, dar şi a numelui echipei Energeticianul, s-a realizat miercuri, la FRF, în urma hotărârii Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal. Până la finalizarea noului stadion din Târgu-Jiu, acolo unde dorește să se mute echipa, fostă Energeticianul, acum Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu-Severin, pe stadionul Municipal.

Gorj Domino: Afaceristul Mocanu a sesizat Parchetul și IPJ Gorj, după ce hoții i-au dat două spargeri într-o lună și i-au furat 17 animale, iar poliția a acționat cu lentoare. Un om de afaceri din Târgu-Jiu acuză faptul că, după două săptămâni de când hoții i-au spart un adăpost de animale și i-au creat în prejudiciu de aproximativ 70.000 de lei, poliția nu are nici un indiciu, iar ancheta se desfășoară cu o încetineală nepermisă. Ba mai mult, deși putea obține imagini, din noaptea furtului, de pe camerele de supraveghere ale unor obiective, polițiștii nu s-au grăbit să ridice acele înregistrări video, iar ele au fost șterse, în mod automat, după un interval de timp.

Impact în Gorj: Ministrul Budăi nu și-a respectat promisiunea. A uitat de întâlnirea cu liderii de sindicat pentru reducerea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a uitat de promisiunile făcute liderilor de sindicat la întâlnirea care a avut loc în urmă cu trei săptămâni în municipiul Târgu-Jiu. Acesta a declarat că într-o perioadă de trei săptămâni va fi organizată o întâlnire decisivă cu reprezentanții sindicali și alți factori cu privire la stabilirea măsurilor care se impun pentru reducerea vârstei de pensionare a celor care își desfășoară activitatea în sectorul minier.Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, se declară dezamăgit de comportamentul ministrului Muncii. „Așa a promis, dar deocamdată nu avem niciun semnal. Trebuia să avem o întâlnire cu ministrul Muncii și cu premierul. Termenul a cam trecut. Pe nimeni nu mai interesează cât de cât de binele general. Este vorba de neseriozitate“, a declarat Căldărușe.



Cititi tot articolul