Graffiti-urile apărute, în ultimele zile, pe pereții unor clădiri din Târgu-Jiu, în urma primului festival de artă urbană, au și stârnit controverse. Unele dintre mămici le critică, afirmând că le sperie copiii.
8 picturi murale, realizate de artiști români și internaționali au fost realizate în Târgu-Jiu, au apărut pe tot atâtea construcții din oraș: amfiteatrul din parcul municipal; Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”; sala de sport a Colegiului Național ,,Spiru Haret”; Liceul cu Program Sportiv; Școala Gimnazială ,,Constantin Săvoiu”; sediul central Salvamont Gorj; Colegiul Tehnic ,,Ion Mincu”; Liceul de Arte Plastice ,,Constantin Brăiloiu”.
Organizatorul festivalului de artă stradală a fost tânărul Adrian Oniga. Acesta este mulțumit, acum, că graffiti-urile atrag un număr mare de curioși.
Picturile murale au fost realizate de artiști din țară, dar și din străinătate. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați este Farid Rueda, un tânăr din Mexic ale cărui lucrări sunt întâlnite în mai multe orașe din Balcani.
Lucrările lui Farid Rueda au fost bine primite de tinerii din oraș, pictura sa, realizată la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” fiind deja un punct de atracție pentru cei care trec pe aici.
Desenul realizat pe un perete al liceului de construcții din zona CAM reprezintă o femeie ce pare a avea două capete. Imaginea a fost realizată chiar lângă un parc de joacă pentru copii. Unele dintre mămici s-au plâns că pictura murală sperie copiii, altele au apreciat pata de culoare.