Pandurul: Boza despre revocare: Vă dați seama, ne gândim la orice. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se va întruni din nou joi, iar pe surse circulă informația că pe ordinea de zi se află revocarea Directoratului. “În cursul acestei săptămâni, cel mai probabil joi, este o ședință a Consiliului de Supraveghere. Cu privire la ordinea de zi a acestei ședințe, nu am informații”, a spus la un post local de televiziune Ion Rușeț, consilier al Directoratului, care a precizat că ședința se va ține la reprezentanța din București. Sorin Boza, președinte al Directoratului CE Oltenia, a intervenit în emisiune și a făcut unele precizări. “Vor fi am înțeles niște analize după raportul Corpului de Control al ministrului Energiei, niște analize pe care eu le-am făcut deja la prima ședință de CS, când le-am predat fiecăruia din cei șase membri câte un exemplar din raport, dar le-am predat și câte un exemplar din plângerea prealabilă și acțiunea în justiție pe care noi, Complexul Energetic Oltenia, am făcut-o împotriva acestui raport”, a spus Boza. Întrebat dacă, pe ordinea de zi, este și revocarea Directoratului, Sorin Boza a răspuns: “Eu nu am informația asta. Vă dați seama, ne gândim la orice. Suntem dispuși să ne luptăm, noi ne-am îndeplinit indicatorii”.
Profesorii, revoltați pe primari: Au bani de petreceri, dar nu și pentru dascăli. Mai bine de zece primării din Gorj refuză să le deconteze profesorilor cheltuielile cu naveta. Dascălii strâng acum documente să dea în judecată consiliile locale. „Își pot face petreceri, dar, ca să deconteze naveta celor care ne învață copiii carte, nu au bani”, spun, revoltați, profesorii. Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj a dat câteva exemple de primării care refuză să le dea bani profesorilor: Căpreni, Motru, Crușeț, Ionești.
Gorjeanul: Dosarul „Lotul Ydail” ajunge și la Curtea Europeană de Justiție. Primarii inculpați în dosarul „Ydail” au primit încă o veste bună de la instanță, după ce, în primăvară, Tribunalul Gorj a decis să returneze dosarul la procurori și să îndepărteze probele care se bazau pe interceptările făcute de SRI. Edilii au aflat acum că dosarul ar putea ajunge până la Curtea Europeană de Justiție, după ce procurorii gorjeni au contestat decizia instanței de îndepărtare a probelor bazate pe interceptările convorbirilor telefonice. Dosarul în sine e bazat în mare parte pe înregistrările respective, iar acum contestația procurorilor a ajuns la Curtea de Apel Craiova. Instanța din Bănie ar trebui să ia o decizie cu privire la sesizarea Curții Europene de Justiție până la începutul toamnei.
Gorj Domino: Suveica lignitului! UATAA cumpără cărbune de la un om de afaceri, fără nicio procedură legală de achiziție. Jianu: Voi sesiza DNA. Organele judiciare pot verifica modul în care conducerea societății UATAA SA Motru, furnizorul de agent termic pentru populația din cel de-al doilea municipiu al Gorjului, a rămas, intenționat, fără contract cu distribuitorul zonal de gaze naturale, pentru a putea beneficia de un preț reglementat, cu scopul de a încheia acorduri succesive cu o firmă care deține, în zonă, o carieră privată de lignit, fără să organizeze proceduri legale de achiziție. În aceste condiții, societatea nu a putut porni un cazan nou, pe gaze, pentru a furniza apă caldă motrenilor, ci a continuat să utilizeze unul pe cărbune, care generează costuri suplimentare, iar contractele cu furnizorul privat sunt ținute la secret. Totul se întâmplă cu acordul lichidatorului judiciar al UATAA, care, întâmplător, are aceeași calitate și pentru firmele din portofoliul afaceristului agreat să furnizeze lignit pentru societatea Consiliului Local Motru. Primarul Gigel Jianu, pus în fața acestor informații, a declarat, public, la un post local de televiziune că va sesiza DNA.
Impact în Gorj: Tot mai mulți sindicaliști din CEO cer declanșarea de proteste. Liderii sunt nemulțumiți de faptul că guvernanții nu fac nimic pentru reducerea vârstei de pensionare a celor care își desfășoară activitatea în condiții grele de muncă. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a spus că nu s-a luat până acum o decizie cu privire la organizare unor manifestații. „În ședințele noastre au fost voci care au cerut să înceapă și altfel de inițiative sindicale, și aici mă refer la proteste în limita legii, cum ar fi pichetări, mitinguri, marșuri, pentru a atrage atenția și pentru a pune o presiune sindicală pe mediul politic ca să intervină cu modificări legislative pentru a nu mai fi discriminați în ceea ce privește vârsta de pensionare“, a declarat Tomescu.