Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Ce conține raportul de 111 pagini al Corpului de Control al ministrului Sănătății! Șarada raportului întocmit de Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu este pe cale de a fi elucidată sau cel puțin asta a dat de înțeles Sorina Pintea, într-o intervenție telefonică la un post local de televiziune. După amânări repetate, ministrul Sănătății a anunțat că va ajunge în Gorj în această săptămână pentru a prezenta raportul de control, împreună cu autoritățile locale și a precizat că acestea sunt în măsură să ia decizii cu privire la situația evidențiată în documentul de 111 pagini întocmit de inspectorii de control. Cât privește o destituire a managerului SJU, Gigel Capotă, ministrul Sorina Pintea a declarat că nu vrea să prezinte raportul cu această măsură extremă.

Prunariu, a doua săptămână de proteste. Președintele Clubului Sportiv Pandurii Târgu-Jiu continuă protestele. Mihai Prunariu merge, zilnic, în fața sediului Primăriei Municipiului Târgu-Jiu pentru a-și declara nemulțumirea față de autoritățile locale, în ceea ce privește finanțarea clubului sportiv. Aceasta este cea de-a doua săptămână de proteste. „Protest. O nouă zi…Nimeni, nimic! Continuăm!” a fost mesajul transmis, luni, de către directorul clubului.

Gorj Domino: Fostele tribune modulare ale Complexului Sportiv Municipal Târgu Jiu vor fi  donate altor primării din Gorj. Tribunele modulare cu scaune din plastic, ale fostului stadion, vor fi predate cu titlu gratuit către primăriile Târgu Cărbuneşti, Băleşti, Drăguţeşti şi a Turcineşti. Hotărârea a fost aprobată de consilierii locali din Târgu-Jiu în şedinţa ordinară de luni, 29 iulie 2019. Iniţial, tribunele modulare au fost scoase la licitaţie cu diminuarea succesivă a preţului de vânzare. Cu toate acestea, nicio persoană nu şi-a manifestat intenţia  de a le achiziţiona. Prin urmare, autorităţile locale au luat decizia să le dea fără plată instituţiilor publice care le solicită.

Impact în Gorj: Jandarmii, acuzați că au încercat să-i intimideze pe cei care au protestat în Piața Prefecturii. Jandarmii au încercat să-i intimideze pe participanții la protestul din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu. Mai multe persoane au relatat că jandarmii au venit și le-au spus că nu au voie să manifesteze pentru că acțiunea nu este autorizată și că nu pot să pună afișe. „De ce când s-a ştiut de această întâlnire au fost imediat prezenţi, iar când s-a ştiut de Alexandra le-au trebuit 19 ore ca să reacţioneze? Vi se pare normal? “ a întrebat unul dintre participanţi. Protestul a avut loc duminică seară în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, iar cei care au participat au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la modul în care au acționat autoritățile în cazul crimelor de la Caracal.

Pandurul: Cariera Peșteana nu poate onora toate cererile pentru cota de cărbune. O mare parte din salariații Complexului Energetic Oltenia care au făcut cerere să își ia cota de cărbune de la Cariera Peșteana vor trebui să se mute la alte depozite. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a declarat că în luna iulie, cu toate eforturile care s-au făcut, nu au luat cota mai mult de două sute și ceva de salariați, numărul de cereri fiind de peste două mii. Per total companie ar fi undeva la șapte mii de cereri, dar mai mult de o treime vor să ia cărbunele de la Peșteana, ceea ce nu va fi posibil. ”Acea carieră dă sub 10% din cantitatea de cărbune, nu e o carieră cu potențial extraordinar de mare. În acea carieră, datorită faptului că nu se mai exploatează stratul 5 care avea o anumită duritate, restul straturilor sunt mai moi și în momentul în care dau în buncăre se fac bulgări mici”, a spus Pîrvulescu.

Campionii naţionali de la old-boys, premiaţi şi la Târgu-Jiu. Primăria Târgu-Jiu a premiat, luni, campionii naţionali de la Campionatul de minifotbal de Old Boys, de la  Peppy Dolce Vita Târgu Jiu, echipă care a câștigat anul acesta Campionatul Național de „Old Boys” organizat de Federația Română de Minifotbal. Echipa care a reprezentat cu succes Târgu Jiul în finala naţională va reprezenta și România  la competiţia europeană a cluburilor de old boys, EMF Masters Cup, competiţia continentală de Champions League pentru Old Boys.





Cititi tot articolul