Weber, convins că Ponta și Tăriceanu vor sprijini candidatura lui Dăncilă


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Weber, convins că Ponta și Tăriceanu vor sprijini candidatura lui Dăncilă, în turul doi al prezidențialelor. ”Sunt convins că se va ajunge la un consens privind o candidatură unică” declară liderul PSD Gorj. Pro România, însă, pare că pune condiția intrării la guvernare. Cel puțin asta dă de înțeles deputatul Alin Văcaru, secretar general. O parte dintre primarii PSD din județ văd cu ochi buni o candidatură a Vioricăi Dăncilă, cred chiar că șefa guvernului are șanse să ajungă la Cotroceni.

Viorica Dăncilă a purtat, luni, discuții cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, pentru a-i convinge s-o susțină în lupta pentru Cotroceni. Ulterior, șefa PSD a declarat că așteaptă răspunsurile PRO România și ALDE până pe 3 august, când are loc congresul social-democraților de stabilire a candidatului.

Mihai Weber, președinte PSD Gorj, este convins că se va ajunge la un consens cu cele două formațiuni politice.

Weber explică și de ce PSD nu poate susține un candidat unic din partea ALDE sau Pro România: sunt partide mici, fără șanse de a ajunge în turul doi al prezidențialelor.

Deputatul Alin Văcaru lasă impresia că Pro România negociază cu PSD intrarea la guvernare.

În teritoriu, există susținere pentru candidatura Vioricăi Dăncilă, în rândul primarilor PSD. Ion Bârcă, edilul din Turburea, spune că șefa guvernului este apreciată și pentru munca depusă la Bruxelles, în cele 6 luni de președinție a Consiliului Uniunii Europene.

Cosmin Pigui este de părere că, în orice variantă, PSD va ajunge în turul doi al prezidențialelor. Primarul comunei Peștișani crede că pot fi răsturnate scorurile de la europarlamentare.

Florinel Țuilă, primarul PSD din Cătunele, se teme că Viorica Dăncilă nu va avea forța necesară să se impună în turul doi al luptei pentru Cotroceni.

Pantelimon Manta nu exclude niciun scenariu, în ceea ce privește prezidențialele, nici măcar pe acela ca actualul șef al statului, Klaus Iohannis, să nu acceadă în turul doi.






Cititi tot articolul