Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Angajatul de la CE Oltenia, rănit într-un accident de muncă a decedat. Daniel Săceanu, bărbatul de 49 de ani care a fost victima unui accident de muncă la Termocentrala Ișalnița, a decedat la spitalul din Craiova. Nu a supraviețuit operației. „A mai murit un salariat de la CE Oltenia, după un accident de muncă. Condoleanțe familiei! Când se va acorda atenția cuvenită siguranței locurilor de muncă de la complex? La CE Oltenia este un deficit uriaș de personal și de investiții la locul de muncă, ceea ce contribuie major la evenimente tragice ca acesta“, a comentat deputatul Dan Vâlceanu, pe pagina sa de Facebook. Peste 40 de salariați de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au mers, în urmă cu câteva zile, la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge pentru colegul lor de la Termocentrala Ișalnița. Din păcate, totul a fost în zadar.

Gorjeanul: Boza se laudă singur. „Sunt mândru de ce am realizat până acum”. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, se declară mândru de realizările sale în fruntea companiei energetice. Boza conduce CE Oltenia din 2016, anul trecut compania având pierderi uriaşe, de peste un miliard de lei. Boza recunoaşte „perioada dificilă” prin care trece CE Oltenia, dar susţine că „alături de oamenii ce îşi doresc binele acestei companii” va trece peste aceste greutăţi. „Mai avem mult de lucru şi sunt sigur că alături de oamenii ce îşi doresc binele acestei companii vom reuşi sa trecem şi peste această perioadă dificilă. Echipa C.E. Oltenia este cea mai bună şi eu mă mândresc cu ea” a declarat Sorinel Boza.

Procurorul Laurențiu Grecu devine judecător la Severin. Președintele Klaus Iohannis a semnat la sfârșitul săptămânii trecute decrete prin care mai mulți procurori, în special de la Gorj, au devenit judecători, unii la instanțele din Mehedinți. Cel mai cunoscut este Laurențiu Grecu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu- Jiu, dar și procuror implicat într-o serie de anchete grele la nivelul județului. Într-unul dintre dosare, cel al omului de afaceri Mihai Rămescu și al primarului de la Slivilești, Sorin Bucurescu, probele puse în fața judecătorilor au fost insuficiente pentru condamnarea celor doi.

Pandurul: PLUS Gorj, condus de o femeie. Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) Gorj și-a ales, sâmbătă, liderii care vor conduce filiala în următorii doi ani. Președinte a fost aleasă Otilia Belcineanu, care a și propus patru din cei opt membri ai biroului. Este vorba de Felix Țîrcă, Ciprian Brînză, Sorin Covrig și Alexandru Diaconescu. Alți patru membri ai Biroului Filialei Județene au fost desemnați prin vot, și anume Adrian Zorlescu, Mădălina Mischiu, Alin Pecingină și Marius Brînzan.

Casă ce nu poate fi demolată pe traseul centurii Târgu-Jiului. Situație încurcată pe șantierul centurii ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. O casă care a fost deja evaluată, iar proprietarii au fost de acord cu suma oferită drept despăgubire, nu poate fi demolată din cauza birocrației. Cei de la Drumurile Naționale susțin că nu pot acorda despăgubirile în lipsa unor documente ce ar trebui să le parvină de la Primăria Târgu-Jiu. Chiar dacă nu au fost reluate lucrările pe varianta de ocolire, cei de la Secția de Drumuri Naționale continuă demolările. Casele care se află pe traseul centurii vor fi dărâmate pentru a fi pregătit șantierul.

Gorj Domino: Căminul studențesc din Debarcader, hotel pentru fotbaliștii lui Sarcină. Fotbaliștii de la ACS Energeticianul din Petroșani, până anul trecut CS Șirineasa, echipă cumpărată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină în 2017, sunt cazați timp de două luni în căminul studențesc ,,Debarcader” al Universității Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu. Consiliul de Administrație al UCB a aprobat, la începutul acestei luni, cererea ACS Energeticianul privind închirierea a 15 camere din căminul studențesc pentru fotbaliști, contra sumei de 12.000 de lei.





Cititi tot articolul