Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Hotărâre de guvern importantă pentru funcționarea CEO. Păduri scoase din fondul forestier, pentru exploatarea cărbunelui. Guvernul a emis, ieri, o hotărâre privind scoaterea definitivă din fondul forestier naţional a două terenuri pentru extinderea carierelor Roșia Jiu și Jilț Sud. Este vorba despre  suprafețe împădurite de peste de peste 81 de hectare, în vederea realizării obiectivului de utilitate publică şi de interes naţional „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”.

Pandurul: Dosar penal după ce doi mineri au căzut de la înălțime. Unul dintre cei doi mineri răniți în urma accidentului de muncă de la Cariera Roșiuța a fost transferat, miercuri, la spitalul din Craiova. Acesta avea mai multe coaste rupte și a fost operat de urgență. Colegul său a rămas internat la unitatea medicală din Motru. Polițiștii și conducerea companiei au deschis anchete în acest caz și fac cercetări să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Cei doi mineri au căzut de la înălțime, după ce o bară de protecție s-a rupt. Polițiștii au deschis un dosar penal și fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluare și nerespectare a măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Alegeri la PLUS Gorj. Membrii Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) din județ își vor alege sâmbătă, 20 iulie, noua echipă de conducere a partidului, inclusiv pentru organizația de tineret. „Vor fi aleși președintele PLUS Gorj, 8 membri în Biroul Filialei Județene – 4 propuși de președinte și 4 aleși prin vot secret, 3 membri în Comisia de Integritate și Arbitraj și 3 membri în Comisia de Cenzori. Pentru organizația de tineret, vor fi aleși un coordonator județean și 4 membri ai Biroului Filialei Județene. Mandatul echipei județene de conducere este de doi ani, începând de la data alegerilor“, arată un comunicat al formațiunii.

Gorjeanul: Incidente la titularizare – Candidați eliminați, după ce au fost prinși cu telefoane. Emoții mari, ieri, pentru cei care vor un loc la catedră. Aproximativ 300 de persoane au susținut, miercuri, examenul de titularizare la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. Dacă în sesiunea de vară a Bacalaureatului, trei liceeni au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, la examenul de titularizare cinci candidați au fost dați afară din săli din cauza telefoanelor mobile. Rezultatele vor fi afișate pe data de 23 iulie 2019, urmând contestațiile, pe 23și 24 iulie. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 30 iulie 2019, iar repartizarea dascălilor se va face pe 31 iulie.

Gorj Domino: Cultura gorjeană DOARME, Hortopan e la Techirgiol! S-a uitat complet de Alexandru Ștefulescu și de fondarea Muzeului Județean Gorj, cu 125 de ani în urmă. Marți, 16 iulie, autoritățile culturale din județ ar fi trebui să aniverseze împlinirea a 125 de ani de la înființarea Muzeului Județean Gorj, avându-l director pe Alexandru Ștefulescu, nume pe care l-a primit, ulterior,  instituția de cultură. În Gorj, evenimentul a fost uitat complet, deși autoritățile obișnuiesc să celebreze evenimente culturale chiar mai puțin însemnate. Directorul muzeului, Dumitru Hortopan, a preferat soarele de Techirgiol în locul unei eveniment plictisitor la Târgu-Jiu.





Cititi tot articolul