Primarul Marcel Romanescu îi cere din nou demisia directorului Aparegio. Se vorbește despre nereguli grave în ceea ce privește rețeaua de apă și canal din Târgu Jiu


Edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, îi cere din nou public demisia directorului Aparegio Gorj, Traian Pătrașcoiu, acuzând existența unor nereguli grave în privința gestionării rețelei de apă și canal din municipiu, precum și aplicarea unor tarife exagerate.

Marcel Romanescu a dezvăluit că a aflat despre nereguli în urma unor discuții cu Ion Iliescu, un consilier al directorul Aparegio Gorj. Iliescu a și depus un denunț la poliție, în legătură cu situațiile de lucrări de la operatorul de apă și canal.

Potrivit lui Marcel Romanescu, sunt foarte multe probleme în ceea ce priveşte funcționarea canalizării pluviale și menajere. În plus, o investiție cu fonduri europene în valoare de 80 de milioane de euro încă nu este recepționată, din cauza unor deficiențe și va fi foarte greu să fie semnată recepția. Între-o conferință de presă, primarul Marcel Romanescu a declarat că a rămas îngrozit de ceea ce a aflat și că tarifele percepute la serviciile de apă și canal nu reflectă realitatea.

Vox 1 Marcel Romanescu


Angajatul Aparegio Gorj a povestit în presa locală că societatea este pe pierdere în momentul de față și că al doilea proiect depus pentru finanțare europeană se bazează pe studii incorecte. Există riscul ca în urma evaluărilor, proiectul care vizează atragerea de fonduri europene să nu beneficieze de finanțare. Astfel, o bună parte din infrastructura de apă și canal a municipiului Târgu Jiu va rămâne nemodernizată.

Vox 2 Marcel Romanescu

Romanescu avertizează că situația economică a Aparegio Gorj este una gravă. Mai mult decât atât, fondul de dezvoltare al unității nu ar fi fost folosiț pentru investiții, ci pentru plăți de salarii.

Marcel Romanescu face un apel către șeful Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, și către reprezentantul ADIA Gorj, Cristian Toader Pasti, să îl demită de urgență pe directorul general al Aparegio Gorj, Traian Pătrășcoiu, până nu este prea târziu și să înceapă o analiză la operatorul de apă și canal din județul Gorj. Aparegio furnizează servicii de apă și canalizare în majoritatea orașelor din județ și în câteva comune.

Vox 3 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu susține că, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu angajatul Aparegio Gorj, a rezultat că, în privința rețelei de canalizare, situația este una foarte gravă. Nu ar fi fost executate racorduri la noua rețea de canalizare. Din 1.200 de racorduri care puteau fi realizate, doar 400 sunt operaționale în momentul de față. Aceste lucruri vor putea fi verificate în urma expertizelor, având în vedere că Ion Iliescu, angajat al Aparegio Gorj, a anunțat că va depune o sesizare și la poliție și se va pune la dispoziția organelor de anchetă pentru a explica ce se întâmplă la societatea care le furnizează servicii de apă și canal gorjenilor.

Vox 4 Marcel Romanescu

Ion Iliescu, angajat al Aparegio Gorj și consilier al directorului Traian Pătrășcoiu, a depus documente la poliție și așteaptă să fie invitat la audieri. Consilierul i-a povestit primarului că ar fi primit inclusiv amenințări din partea unei angajate a Aparegio Gorj, apropiată de-a directorului Traian Pătrășcoiu .

Vox 5 Marcel Romanescu

 

O altă dezvăluire a consilierului Ion Iliescu menționează faptul că stația de apă din Dealul Târgului de la Târgu Jiu ar trebui să furnizeze apă 12 ore, în cazul în care ar fi izolată de surse. Iliescu susține că stația poate pompa apă doar două ore. De asemenea, același consilier al directorului Traian Pătrășcoiu a dezvăluit că pierderile pe anumite tronsoane la apa furnizată sunt și de 80-90%.

Municipiul Târgu Jiu este unul dintre puținele din țară care se află foarte aproape de sursele de apă și de munte și care, în perioade de secetă medie, resimte lipsa apei, în special la etajele superioare ale blocurilor din oraș. Sursa de la Vâja este complet avariată și nu mai este folosită de ani de zile.

Am încercat să obţinem un punct de vedere al conducerii Aparegio, însă directorul acestei instituţii nu a putut fi contactat telefonic.

 



Cititi tot articolul