Marius Dumitrașcu, secretar de stat în Ministerul Energiei, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al CEO


Secretarul de stat Marius Dumitrașcu, promovat de ALDE în Ministerul Energiei în locul colegului său de partid de la Argeș, Robert Tudorache, detronat din funcție urmare a rezultatelor slabe obținute de organizația din județul său la europarlamentare, va candida în prima ședință a Consiliului de Supraveghere pentru funcția de președinte al acestui for. A declarat-o chiar Dumitrașcu, la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei emisiuni la TV Sud. Dumitrașcu a subliniat că prin această candidatură vrea să demonstreze că își asumă direct deciziile care se vor lua în perioada următoare în minerit și energie.

,,În prima ședință a CS se va alege președintele. Ca președinte al CS ai câteva obligații în plus, ai același venit ca toți ceilați membrii, iar votul tău cântărește la fel ca al celorlalți membrii.(..) Eu, ca situație ideală, aș vedea ca funcția să fie ocupată prin rotație, dar legislația spune altceva. Ar fi o șansă pentru fiecare să joace acest rol. O să candidez însă pentru această funcție deoarece asumarea vreau să fie până la capăt. Nu mă dezic de la nimic”, a explicat noul secretar de stat, care a preluat imediat după instalarea în funcție cele mai importante prerogative ale colegului său Dorel Vișan, secretar de stat promovat de PSD, adică mineritul și energia. În plus, Dumitrașcu se va ocupa și de țiței. Secretarul de stat a explicat că în prima ședință a noului CS, se va stabili prin vot președintele Consiliului de Supraveghere, apoi se va citi raportul de control al Corpului de Control al Ministrului Energiei, din vara lui 2018. Dumitrașcu a menționat că în cauză raportul Corpului de Control al premierului, întocmit după greva din ianuarie la CEO, a fost transmis organelor competente.,,Raportul indică anumite măsuri. În primul rând, fiecare dintre membrii CS vor parcurge acest raport. Eu nu voi accepta să se ia măsuri fără ca el să fie citit. S-ar putea să fie semne de întrebare din partea noilor membrii, dar restul vor veni cu explicații. Ar fi util dacă pe parcurs toți vom avea o părere comună despre acest raport.Fiecare va face apoi propuneri în cadrul CS-ului. Nu știm încă în ce direcție vom merge”, a completat secretarul de stat care a menționat că nu poate spune dacă se vor destitui sau nu membrii Directoratului.

Discuțiile din primul CS, hotărâtoare pentru Directorat
Acesta a explicat că este o chestiune de zile până se întrunește CS-ul. Dumitrașcu a spus că atragerea răspunderii patrimoniale pentru membrii Directoratului este apanajul instanțelor de judecată, nicidecum a noului CS.,,Dacă nu am face acest lucru(să discutăm raportul)atunci ar trebui să existe semne de întrebare. Asta deoarece raportul se putea discuta până acum”, a completat Dumitrașcu.Acesta a menționat că, joi dimineața, a fost la CEO, sediul executiv, dar nu a avut discuții cu cei din conducerea companiei. A menționat că nu are nevoie de invitații pentru a ajunge la companie și a subliniat că s-a oprit la parterul clădirii discutând cu personalul de acolo. În acest context, secretarul de stat a anunțat că va face vizite inopinate în carierele miniere, deoarece vrea să discute cu salariații direct, fără ocolișurile birocratice. În opinia secretarului de stat, managementul CEO a fost dezastruos și se impun măsuri urgente pentru readucerea companiei pe linia de plutire. Acest lucru nu se face, a mai spus acesta, semănând panică printre salariați, vorbind de o potențială insolvență a CEO, ori împingând salariații la grevă pentru că se schimbă conducerea societății.
A.STOICA



Cititi tot articolul