Se strică vremea! Meteorologii anunță furtuni și grindină în următoarele două zile. Unde este cod portocaliu până luni dumineață

Atenţionări de vreme instabilă în 12 judeţe din Oltenia și Muntenia, în orele următoare



Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu de vijelii și grindină în toată țara.

COD GALBEN

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 7 iulie, ora 12.00 – 18.00, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În schimb, în regiunile sudice și estice, în după-amiaza zilei de duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua.

COD GALBEN 2

În intervalul 7 iulie, ora 18.00 – 8 iulie, ora 22.00, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

În intervalul 7 iulie, ora 18.00 – 8 iulie, ora 06.00, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu vor fi perioade, la început în sud-vest, apoi și în sud, cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…90 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Dacă ești pe litoral, weekend-ul acesta, află programul Neversea, duminică, 7 iulie 2019.

Citește și: Furtună pe Platoul Bucegi. Mai mulți turiști, surprinși de vijelie. Vremea rea a făcut prăpăd și în Ploiești / VIDEO

Post-ul Se strică vremea! Meteorologii anunță furtuni și grindină în următoarele două zile. Unde este cod portocaliu până luni dumineață apare prima dată în Libertatea.ro.



Cititi tot articolul