Controale ANSVSA în domeniul cărnii de pasăre


În perioada 3-21 iunie 2019, au fost efectuate la nivel național controale tematice pe întreg lanțul alimentar în domeniul producţiei cărnii de pasăre. În cadrul acțiunii au fost controlate 340 de obiective (184 exploatații comerciale de pui de carne, 8 exploatații comerciale de curcani la îngrășat, 48 unități de abatorizare și tranșare a cărnii de pasăre, 87 unități autorizate pentru producerea cărnii tocate, a cărnii preparate și a cărnii separate mecanic de pasăre, 13 centre de sacrificare a păsărilor la nivelul fermelor).

Au fost acordate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 109.200 de lei și au fost emise 2 ordonanțe de suspendare a activității. Inspectorii sanitari – veterinari au sechestrat la nivelul unor unități de abatorizare și tranșare a cărnii de pasăre 9.305 kg de piept de pui cu os congelat, cu origine România, contaminat cu Salmonella enteritidis, precum și o cantitate de 28 de kg de carne de pasăre, a cărei trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Întreaga cantitate de carne a fost dirijată către unitățile de neutralizare.



Cititi tot articolul