Mai puține pensiuni în Rânca!


Semnal de alarmă tras de Constantin Pănescu, președintele asociației care reprezintă interesele concesionarilor de terenuri din zonă. Numărul cabanelor și al pensiunilor a continuat să scadă, asta după ce și numărul turiștilor nu a mai fost la fel de mare ca în anii trecuți. Acesta spune de mai mult timp că zona se va prăbuși dacă autoritățile nu fac investiții în infrastructura din stațiune, iar deocamdată investițiile lipsesc aproape complet. În timp ce edilii promit în fiecare an că vor face și vor rezolva problemele, Pănescu spune că la fel ca și în alte locații din țară și Rânca suferă din cauza lipsei în infrastructură.
„Zona Rânca unde îmi desfășor activitatea, lasă de dorit ca și alte zone din țară mai ales din cauza infrastructurii ZERO, mai ales într-o zonă turistică la 1700 de metri precum Rânca!! Dacă în anii trecuți erau peste 700 de locații care ofereau cazare, fie abilitați sau nu, acum sunt cu vreo 200 mai puține!! Acest fenomen se datorează lipsei de interes al autorităților locale, care de 29 -30 de ani, nu au putut să absoarbă 3-4 milioane de euro să asfalteze cei aproape 10 km de străzi prin Rânca, adică cât s-a cheltuit cu Telescaunul Păpușa care nu funcționează de nouă (9 ) ANI! După cum arată datele la nivel național de 62.530 de firme și PFA-uri închise și falimentate în primele 5 luni ale anului, adică cu 75% mai mult ca anul trecut , ….un record negativ …pentru Economia Românească….dar trendul se menține, atunci este posibil chiar până la sfârșitul acestui an să ajungem la valoarea nefastă a anului 2009 cu un total de 171.146 de firme și PFA- uri !!! Și cine credeți că se fac vinovați? Eu zic că toți cei care au pensii speciale fără să fii contribuit la acestea măcar o lună, adică parlamentari, primari, dar și ceilalți puși în funcții publice precum președinți de CJ, prefecți, etc!”, susține Pănescu.
În același timp și băcița Mărioara Babu de la Stâna Ștefanu a cerut ca autoritățile să facă demersurile necesare pentru ca pe Transalpina să circule și autocarele care au până în 50 de locuri. Asta ar permite o revigorare a zonei, Drumul Regelui fiind ocolit tocmai de grupurile cele mai mari de turiști pentru că autocarele nu au voie să treacă pe aici.
„Vă rugăm, mai insistent domnule director Ion Tudor să înaintați propunerea noastră celor care sunt în măsură, pentru a putea circula și autocarele cu 50 de locuri pe acest tronson de drum…Trebuie să promovăm acest drum spectaculos la adevărata lui valoare…să promovăm Turismul în zonă…”, scrie Mărioara Babu într-o postare de-a sa pe contul de Facebook, textul fiind însoțit de fotografii în care băcița este alături de Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.
Gelu Ionescu



Cititi tot articolul