2800 de tăblițe indicatoare! Scoarța, singura localitate din Gorj unde s-au renumerotat casele, pe cheltuiala autorităților locale!


Autoritățile din Scoarța au achiziționat 2800 de tăblițe indicatoare noi pentru casele din localitate. De asemenea, autoritățile așteaptă să primească și indicatoarele noi pentru străzile din satele și cătunele comunei.

Cetățenii comunei Scoarța au noi indicatoare stradale, dar și tăblițe indicatoare la fiecare casă. Deja o parte dintre locuitori au intrat în posesia acestora, de la primărie, și urmează să și le prindă pe gardul locuințelor ori direct pe zidul exterior al caselor, pentru a putea fi văzute din stradă.
Cei care nu pot face asta au cerut ajutorul reprezentanților primăriei.
,,Am considerat că este necesar să facem această investiție. Asta pentru că procedura înlesnește activitatea serviciilor de intervenție, Ambulanță și Poliție, care adesea eșuează în misiunile de acordare a asistenței de urgență pentru că nu găsesc adresa la care au fost solicitați, dar și a companiilor de taximetrie și poștașilor.
Nicio casă din Scoarța nu va rămâne astfel fără număr, în timp ce fiecare stradă va avea plăcuță pe care va sta scris numele ei”, a declarat primarul Ion Stamatoiu.Scoarța este prima comună din Gorj care face această investiție, urbanizând stradal astfel localitatea.
Acțiunea de distribuire a celor 2800 de numere noi, la nivelul comunei Scoarța, pentru locuințe, societăți comerciale, școli și biserici, ca urmare a modificărilor legislative cu privire la nomenclatura stradală, s-a realizat deja în proporție de peste 80%.
A.S.



Cititi tot articolul