Se refugiază pe unde pot ca să scape de caniculă


Temperaturile insuportabile persistă și la nivelul judeţului Gorj, iar asta se observă tot mai mult, în parcurile din Târgu-Jiu, dar și la ștrandurile și piscinele din oraș. Căldura sufocantă îi scoate pe gorjeni din case şi îi duce în spaţiile cu umbră, iar asta doar pentru că în locuinţe este ca în saună. Medicii ne avertizează ca în zilele caniculare să evităm deplasările la orele amiezii și să consumăm cât mai multe lichide. Târgujienii se protejează atât cât pot, dar căldura infernală din case nu le dă pace. Aşa că, au luat cu asalt locurile umbroase, sau chiar piscinele pentru a se răcori.  Chiar şi la orele la care nu este recomandată expunerea la razele soarelui, mulţi dintre locuitorii din Târgu-Jiu ies din imobile pentru a se refugia în parcuri, în locuri cu verdeaţă şi multă umbră, dar chiar şi aşa temperaturile resimţite depăşesc pragul critic de suportabilitate.

Vox 1 cetățean parc


Vox 2 cetățean parc

Alții caută răcoarea la ștrandurile și piscinele din oraș, unde mai scapă de arșița din aceste zile și se pot alege și cu un bronz frumos.

Vox 3 cetăţean piscină

Vox 4 copil piscină

Vox 5 cetățean piscină

Şi medicii ne transmit să evităm expunerea la soare pe cât se poate de mult, pe temperaturi caniculare. În zilele în care termometrele înregistrează peste 34 de grade Celsius, şi solicitările pacienţilor sunt mult mai multe, predispuşi fiind cei cu diferite afecţiuni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo care anunţă vreme caniculară şi disconfort termic în toată ţara.

Meteorologii spun că vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în zonele de câmpie și podiș se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade Celsius.



Cititi tot articolul