Liga 2, etapa a 31-a. Universitatea Cluj și-a făcut de cap la Brăila: 8-0! Ardelenii sunt la un punct de locul 2

Liga 2, etapa a 31-a. Universitatea Cluj și-a făcut de cap la Brăila: 8-0! Ardelenii sunt la un punct de locul 2




Academica Clinceni este liderul Ligii 2, cu 73 de puncte adunate în 31 de runde, dar apar tot mai multe informații conform cărora formația care ar urma să devină FC Ilfov în Liga 1 nu ar avea drept de promovare.

Liga 2, etapa a 31-a
Sâmbătă, 20 aprilie, ora 11:00
CS Baloteşti – Luceafărul Oradea (în tur: 1-4) 0-0
Sportul Snagov – Pandurii Târgu Jiu (0-2) 3-2
Academica Clinceni – Metaloglobus Bucureşti (1-0) 1-0
ACS Poli Timişoara – Energeticianul (0-3) 1-1
SSC Farul Constanţa – Aerostar Bacău (2-2) 2-1
Daco-Getica Bucureşti – FC Argeş (1-1) 1-0

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 13:00
UTA Arad – Chindia Târgovişte (2-4) 2-2 

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 16:00
Ripensia Timişoara – ASU Politehnica Timişoara (1-0) 0-1

Duminică, 21 aprilie, ora 11:30
Dacia Unirea Brăila – Universitatea Cluj (1-6) 0-8 

Marţi, 23 aprilie, ora 19:30
CS Mioveni – Petrolul Ploieşti (0-0) – DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport

AICI, clasamentul LIVE

Gigi Becali (60 de ani) a recunoscut public implicarea la Academica Clinceni, clubul aflat aproape de promovarea în Liga 1. Conform înţelegerii, omul de afaceri trimite lunar 40.000 de euro către formaţia pregătită de Ilie Poenaru, iar tehnicianul trebuie să folosească cât mai mulţi dintre tinerii trimişi de FCSB la trupa ilfoveană pentru a acumula cât mai multă experienţă. Chiar dacă finanţarea se face prin intermediul nepotului său, Vasile Geambazi, nu e legal ca o echipă din Liga 1 să aibă sub influenţa sa un alt club din aceeaşi ligă.

 LPF, prin departamentul Juridic, a clarificat situaţia, pentru Prosport:

”În măsura în care Academica Clinceni va promova în Liga 1, clubul va trebui să obţină în prealabil şi să prezinte LPF licenţa de participare, eliberată de Federaţia Română de Fotbal. În aceiaşi măsură şi FCSB trebuie să obţină licenţa de participare în noul sezon al Ligii 1. În cadrul procesului de licenţiere se fac verificări riguroase cu privire la structura juridică a grupului şi partea care deţine controlul financiar, pentru fiecare club solicitant (vezi art. 44 şi următoarele din RNLCFP ediţia 2018), iar încălcarea acestor dispoziţii se sancţionează cu refuzarea acordării licenţei (vezi Anexa II a RNLCFP ediţia 2018 – lista de sancţiuni). Drept urmare, avem motive întemeiate să apreciem că niciun club care este controlat financiar de un alt club din Liga 1, nu va primi licenţă de participare în campionatul nostru. Obţinerea licenţei de participare în Liga 1 de către Academica Clinceni va constitui garanţia faptului că acest club nu este controlat financiar de către FCSB sau acţionarul acestuia”.

”Trebuie avut în vedere că autoritatea pentru a interveni într-o astfel de situaţie aparţine FRF, conform art. 3, alin. 1 din ROAF, iar în situaţia în care vor exista probe suficiente din care să rezulte încălcarea dispoziţiilor regulamentare privind integritatea competiţiei, o astfel de intervenţie va fi necesară” – LPF

Vlad Mihalcea, Cristian Dumitru, Robert Ion, Alexandru Nicola, Andrei Cristian, Ovidiu Horşia, Mihailov Mitrov, Ionuţ Dinu, Salvatore Marrone sunt jucătorii tineri trimişi de FCSB la Clinceni. Dintre ei, Robert Ion pare că are cele mai mari şanse să facă pasul spre echipa mare a vicecampioanei României din ultimii trei ani.

Liga 2, etapa a 30-a. Clinceni defilează spre Liga 1. Petrolul a clacat la Oradea. Luptă aspră pentru locurile 2 și 3. Rezultate

 

Post-ul Liga 2, etapa a 31-a. Universitatea Cluj și-a făcut de cap la Brăila: 8-0! Ardelenii sunt la un punct de locul 2 apare prima dată în Libertatea.ro.



Cititi tot articolul