Contracte semnate. Noi afaceri în Gorj


Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, semnează astăzi, contractele de subvenţie cu antreprenorii ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanţare prin proiectul „Start Up pentru Excelenţă”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. În Gorj vor fi înfiinţate nu mai puţin de 34 de noi afaceri.

Proiectul se implementează în baza acordului de parteneriat semnat între Asociaţia Excelsior pentru Excelenţă în Educaţie (lider), Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu (partener) şi Judeţul Gorj (partener).
Valoarea totală a subvenţiei ce urmează a fi acordată în cadrul proiectului, de către cei trei parteneri, este de peste 7,3 milioane lei, din care se vor finanţa 27 de planuri de afaceri cu 178.340 lei (echivalentul a 40.000 euro/plan) şi 19 planuri de afaceri cu 133.755 lei (echivalentul a 30.000 euro/plan).
Judeţul Gorj, în calitate de partener, va finanţa 22 de planuri de afaceri în valoare de circa 3,5 milioane de lei. „Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Sud-Vest Oltenia, prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj.

Circa 100 de noi locuri de muncă
Grupul ţintă al proiectului a vizat un număr de 300 persoane fizice (şomeri/persoane inactive/persoane care au un loc de muncă şi care au dorit să înfiinţeze o afacere, în scopul creării de noi locuri de muncă) şi subvenţionarea a 46 de planuri de afaceri ale acestora, în vederea creşterii adaptabilităţii persoanelor de a materializa ideile de afaceri. Totodată, prin implementarea acestui proiect se vor crea aproximativ 92 de locuri de muncă în regiune.
Cele 46 de firme înfiinţate în cadrul proiectului, care vor beneficia de ajutor de minimis, sunt localizate după cum urmează: 34 în judeţul Gorj, din care: 28 în Târgu-Jiu, 2 în Târgu-Cărbuneşti şi câte una în Motru, Novaci, Turceni şi Tismana; patru în Dolj, trei în Slatina – judeţul Olt; trei în judeţul Vâlcea şi două în Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi.
Afacerile care vor fi dezvoltate vizează următoarele domenii: producţie (panificaţie, textile, tehnică dentară, produse manufacturiere) şi servicii (colectare deşeuri, instalaţii, tâmplărie, service auto, tractări auto, curierat, înregistrări audio, dezvoltare software, portaluri web, inginerie, agenţii de publicitate, fotografie, furnizare forţă de muncă, agenţii de turism, ambalare miere, cabinete medicale şi stomatologice, producţie spectacole, after school, activităţi recreative, servicii de înfrumuseţare).
I.I.



Cititi tot articolul