”Ziua Drapelului”, sărbătorită şi la Târgu Jiu


Autorităţile de la Târgu Jiu au organizat astăzi în Piaţa Prefecturii un program de manifestări dedicate „Zilei Drapelului Naţional“.

În semn de respect pentru Tricolor, angajații Ministerului Apărării Naționale s-au încolonat și au asistat la discursurile oficialilor, evenimentul  începând încă de la primele ore ale dimineții.  Membrii Fanfarei ARMONIA a Primăriei Municipiului Târgu Jiu au marcat începerea festivităților printr-un concert de muzică de promenadă.  Ciprian Florescu, prefectul de Gorj, a ținut un scurt discurs în cadrul manifestărilor organizate în cinstea Zilei Drapelului Național. După salutul adresat Drapelului de Luptă, istoricul Gheorghe Nichifor, a prezentat o lecție de istorie cu o bogată semnificație.

Militarii au purtat cu mândrie Drapelul, de la intrarea în Biserică și până la treptele Palatului Administrativ, unde preotul militar, Constantin Măgdoiu,  a binecuvântat Drapelul, înainte de a fi înălțat pe catarg. După ce oficialii au sărutat Tricolorul în semn de respect, în sunetul trompetelor,  Drapelul a fost înălțat deasupra Pieței Prefecturii.

Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și Onorul la Drapelul arborat.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național.  În anul 1848, Guvernul revoluționar decreta ca Tricolorul să reprezinte steagul național al românilor.

 

 

 



Cititi tot articolul