Top 35 cele mai frumoase obiective turistice din România

Top 35 cele mai frumoase obiective turistice din România




România are mai multe obiective turistice care ne reprezintă, iar pentru a afla multe dintre frumusețile țării ți-am pregătit un top al celor mai frumoase locuri pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată în viață.

România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de atracții turistice. Destinații în care vei vedea cascade spectaculoase, palate de poveste, saline impresionante și peisaje ce te vor lăsa fără suflare. Pentru că avem o țară frumoase și cu extrem de multe destinații turistice, mai jos ți-am făcut un top cu 35 cele mai frumoase obiective turistice din România.

1. Transalpina – punct de atracție turistică numărul 1 din Gorj

Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România deoarece Transalpina reprezintă cel mai înalt drum rutier din România, dar și din întregul lanț al Munților Carpați.

2. Transfăgărășan – obiectiv turistic pitoresc

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice deoarece traseul Transfăgărășan îți pune la dispoziție pentru vizitat și lacul glaciar Bâlea, cascada Bâlea, lacul Vidraru și barajul Vidraru, dar și multe alte puncte turistice.

3. Cascada Bigăr – cea mai frumoasă cascadă unică din lume

Cascada Bigăr este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din județul Caraș Severin, din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. În urma unui clasament făcut în 2013 de The World Geography, cascada Bigăr a obținut primul loc pentru cea mai frumoasă cascadă unică din lume.

Cascada Bigăr

4. Cetatea Alba Iulia – cea mai mare cetate din România

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, acolo unde, înainte de a o vizita în totalitate, turiștii pot face un tur virtual la pas pe străzile Cetății.

5.Delta Dunării – parte a Patrimoniului Mondial UNESCO

Rezervație a biosferei, Delta Dunării este în fiecare an cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Aici vei găsi cea mai mare biodiversitate de pe planetă, dar și cea mai mare suprafață compactă din stuf.

6. Cimitirul Vesel – cimitirul cu cele mai amuzante mesaje

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România deoarece o simplă vizită se poate transforma într-o adevărată experiență de viață. Cimitirul Vesel din Săpânța a fist inclus și într-un material amplu făcut de cei de la New York Daily News.

7. Salina Turda – un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare

Salina Turda se află în topul obiectivelor turistice subterane spectaculoase deoarece a fost concepută ca un muzeu neobișnuit într-o mină de sare aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda.

8.Valea Vaserului – Mocănița de pe Valea Vaserului

Un obiectiv turistic de poveste deoarece plimbarea cu Mocănița pe Valea Vaserului transformă plimbarea într-o experiență de neuitat.

9. Viscri – unul dintre cele mai frumoase sate din România

Viscri se numără printre cele mai căutate obiective turistice din România deoarece aici au ajuns turiști din toată lumea. A devenit faimos din momentul în care ce Prințul Charles și-a cumpărat în sat o proprietate. Satul Viscri este și el listat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

10. Mănăstirea Curtea de Argeș – minunea arhitecturală a României

Mănăstirea ortodoxă Curtea de Argeș este un punct turistic datorită celebrei legende românești : „Legenda Meșterului Manole”.

11. Grădina Botanică din Cluj Napoca – colț de natură cu flori rare

Este considerat un obiectiv turistic important al României deoarece se întinde pe o suprafață de 14 Ha și în interior sunt cultivate peste 10.000 de specii de plante, de pe toate continentele.

12. Castelul Corvinilor din Hunedoara – legenda Transilvaniei

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania datorită farmecului aparte și stilurilor de construcție diverse.

13. Vulcanii Noroioși din Buzău – minunea naturală a României

Obiectiv turistic din România pe care nu trebuie să îl ratezi deoarece sunt singurii de acest gen din Europa. Formațiunile sunt prezente în Buzău de mii de ani, însă din anul 1867 atenția a fost mai mult concentrată pe ei.

14. Castelul Bran – castelul lui Dracula

Situat la 30 de km de Brașov, Castelul Bran este un obiectiv turistic des vizitat datorită legendei: „Legenda Contelui Dracula”.

15. Castelul Peleș – fostă reședință regală

Castelul Peleș

Obiectiv turistic des vizitat deoarece oamenii își doresc să vadă castelul care a fost construit ca reședință de vară a regilor României. Aici se regăsește și Muzeul Național Peleș.

16. Lacul Roșu – lacul unde s-a scufundat o pădure

Legendele lacului sunt extrem de multe, motiv pentru care Lacul Roșu este acum unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Harghita, în Carpații Orientali, la 26 de km de Gheorgheni.

17. Biserica Neagră din Brașov – cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Brașov datorită poveștii impresionante. Acum mai bine de 300 de ani, Biserica a luat foc într-un puternic incendiu și a ars parțial. Din secolul al XIX-lea lăcașul poartă denumirea de Biserica Neagră.

18. Cetatea Râșnov – cea mai bine conservată cetate din Transilvania

Situată la 30 de km de Brașov, cetatea Râșnov este un obiectiv turistic intens vizitat datorită stilului arhitectonic. Aici se regăsește și un muzeu de artă feudal unde se pot vedea de aproape arme, mobilier de epocă, dar și porturi specifice secolului.

19. Cheile Bicazului – una dintre cele mai frumoase zone din România

Este un obiectiv turistic care pune la dispoziție mai multe sectoare printre care: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului.

20. Saschiz – un sat de poveste din Transilvania

Obiectiv turistic unde vei avea posibilitatea să vezi Cetatea Medievală Saschiz și biserica evanghelică fortificată. Se află la 20 de km de Sighișoara.

21. Mănăstirea Corbii de Piatră – biserica săpată în stâncă

Este obiectiv turistic deoarece este cea mai veche mănăstire rupestră din țară, care a fost săpată într-un perete masiv de stâncă.

22. Sarmizegetusa Regia – capitala statului dac

În apropierea satului Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, locul este o atracție turistică deoarece este compus din trei părți: așezare civilă, cartiere amplasate pe mai multe terase și zona sacră.

23. Lacul Sfânta Ana – singurul lac vulcanic din România

Turiștii l-au transformat într-un obiectiv de atracție deoarece au vrut să afle legendele misteriosului lac.

24. Mănăstirea Voroneț – Capitala Sixtină a Estului

Complex monahal medieval din satul Voroneț care a devenit obiectiv turistic datorită culorilor și imaginilor pictate. Este un important centru de credință și cultură din Moldova.

25. Sibiu – oraș medieval plin de turiști

Obiectiv turistic cu o mulțime de atracții pentru toți exploratorii. Orașul plin de muzee, catedrale, biserici și stațiuni montane.

26. Cazanele Dunării – cea mai frumoasă zonă a Defileului Dunării

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice datorită chipului lui Decebal sculptat în stâncă. Aici poți face plimbări pe Dunăre sau drumeții în Parcul Național Porțile de Fier.

Cazanele Dunării – Statuia lui Decebal

27. Podul lui Dumnezeu – Mehedinți – unul dintre cele trei poduri naturale din lume

În comuna Ponoarea, Podul lui Dumnezeu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic. Aici vei vedea o arcadă uriașă din piatră peste care trece șoseaua Baia de Aramă.

28. Parcul Național Cheile Nerei – arie protejată de interes național

Obiectiv turistic ce a fost instituit ca arie protejată pentru a proteja și menține într-o stare de conservare favorabilă flora spontană și fauna sălbatică, dar și habitate naturale de interes.

29. Cascada Beușnița – cascada spectaculoasă a României

Aproape de Parcul Național Cheile Nerei, cascada este un obiectiv turistic vizitat foarte des datorită frumuseții aparte. Spectacolul naturii este de-a dreptul impresionant.

30. Sighișoara – oraș situat în inima Transilvaniei

Este una dintre puținele cetăți încă locuite și este înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

31. Peștera Urșilor – prima peșteră din România amenajată modern

Este un obiectiv turistic amenajat deschis turiștilor și se regăsește la poalele munților Bihorului, la limita Parcului Natural Apuseni.

32. Muzeul satului din București – cel mai mare și mai vechi muzeu din Europa

Este considerat un obiectiv turistic important al orașului deoarece în interior se pot vedea monumente originale, dar și biserici, mori de vânt și apă, dar și case și exponate din interiorul acestora.

33. Biserica Fortificată din Prejmer – cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania

Cetatea este un important obiectiv turistic deoarece a fost construită în jurul bisericii și este considerată cea mai puternică fortificație țărănească. În interiorul bisericii se regăsește un altar poliptic care datează de la mijlocul secolului al XV-lea.

34. Ghețarul de la Scărișoara – cel mai mare ghețar subteran din România

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice deoarece este cea mai importantă peșteră din România. Aici gheața se păstrează de-a lungul verilor datorită altitudinii ridicate. Peștera Scărișoara este primul obiectiv speologic din România – monument al naturii.

35. Biserica de sub lac – una dintre cele mai vechi biserici din piatră

La Beliș, județul Cluj, Biserica de sub lac este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi. Datează din secolul al paisprezecelea și încă se mai pot observa picturile de pe pereții bisericii.

Post-ul Top 35 cele mai frumoase obiective turistice din România apare prima dată în Libertatea.ro.



Cititi tot articolul