Un proprietar de capre din Bengești-Ciocadia, acuzat că arde deșeuri furajere deranjând vecinii! Plângere la DSP Gorj, fermierul avertizat


Un cetățean din Bengești-Ciocadia a făcut până acum plângeri la primărie, poliție și la Direcția de Sănătate Publică Gorj, deranjat fiind de mirosul de bălegar și de fumul care îi ajunge pe proprietate de la vecinul situat vizavi. Omul are în vecinătatea casei sale un fermier care crește în bătătură 25-30 de capre, iar deșeurile furajere rămase după hrănirea acestora sunt arse zilnic în oborul animalelor. DSP Gorj și Primăria Bengești-Ciocadia l-a avertizat pe proprietar, în octombrie, să depoziteze rezidurile în locuri special amenajate, dar reclamantul susține că vecinul nu s-ar fi conformat, motiv pentru care i-a făcut plângere la poliție.

Fum și miros insuportabil, asta spune că suportă zilnic George Albăstroiu și familia sa, omul locuind în comuna Bengești-Ciocadia, sat Linia Mare. Problema s-a acuzat mai ales din toamna anului 2018, când vecinul său, Nicolae Porojnicu, a început să ardă dejeurile furajere, rămase de la animale.
În fapt, acesta crește animalele aflate pe numele ginerelui său Cristian Țârcovnicu, spune Albăstroiu, care este revoltat de situație și nu-i mai vede rezolvarea. ,,M-am adresat Poliției Bengești-Ciocadia chiar în ziua de Florii, pentru că am fost amenințat de Țârcovnicu Cristian și de socrul său, că am îndrăznit să le cer socoteală de ce fac fum zilnic, inclusiv în zi de sărbătoare. Polițiștii nu au venit la fața locului, motiv pentru care am depus o plângere la șeful postului de poliție nr.617418 din 22 aprilie 2019 prin care cer organelor de poliție rezolvarea acestei probleme. Îmi doresc să pot respira aer curat, nu poluat. Eu și soția avem probleme cardiace și respiratorii iar în acest ritm nu se mai poate. Sunt supărat că nici primarul Geogia nu ia nicio măsură, asta și pentru că este nașul proprietarilor”, a declarat George Albăstroiu.

Primarul, nașu’ ,,caprelor”!
Reclamantul susține că edilul local doar i-a transmis că îl compătimește, în rest nu a luat măsuri, deși în decizia 7315 din 31 octombrie 2018 primarul a stabilit că ,,se interzice d-lui Porojnicu Nicolae, arderea de resturi menajere și gurajere în curți, pe străzi, pe terenuri aparținând domeniului public ori privat al statului, cât și pe terenuri proprietate privată, potrivit prevederilor OG 21 din 30.01.2002, privind gospodărirea localităților urbane și rurale, anexă la HCI nr.12 din 27.03.2013”.
,,Primarul are la mână această decizie dar nu verifică nimeni și dacă se și respectă”, a completat vecinul nemulțumit.
Albăstroiu așteaptă și concluziile anchetatorilor în dosarul depus de acesta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, împotriva vecinului Porojnicu Nicolae, procurorii cercetând acuzațiile de amenințare și distrugere a porților sale cu bolovani. Dosarul penal se află în cercetare din octombrie 2018.
Vecinul reclamant este pensionar din petrol, după ce a lucrat patru decenii în acest domeniu.În loc să se odihnească liniștit la pensie, acesta are parte de șicanele vecinului care și-a descoperit o nouă pasiune de a crește capre. Animalele nu ar fi înregistrate, spune George Albăstroiu.
A.STOICA



Cititi tot articolul