Deputatul Vîlceanu, la Primăria Mătăsari. ”Le-au confiscat terenurile dar nu i-au despăgubit! Ca pe vremea lui Ceaușescu!”


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

”Le-a fost confiscat terenul ca pe vremea lui Ceaușescu!” a acuzat, vineri, într-o conferință de presă, deputatul Dan Vâlceanu referindu-se la hotărârile de guvern de expropriere pentru carierele Jilț Nord și Jilț Sud.

Președintele PNL Gorj a prezentat o problemă ce i-a fost adusă la cunoștință de locuitori ai comunei Mătăsari. Unii dintre ei nu știau că au sume consemnate la CEC pe numele lor, pentru suprafețe de teren care au fost expropriate. Alții nu au fost prinși în cele două hotărâri de guvern, deși dețin adeverințe de la primărie că au teren pe culoarul de expropriere.

Dan Vîlceanu s-a întâlnit, vineri dimineață, la Primăria Mătăsari cu circa 20 de persoane care au terenuri în culoarul de expropriere, dar nu vor fi despăgubite, pentru că nu apar în hotărârea de guvern. Oamenii ar vrea ca autoritățile locale să le reconstituie dreptul de proprietate pe alt amplasament. Deputatul acuză că le-au fost confiscate terenurile ”ca pe care vremea regimului comunist”.

Partea ciudată descoperită de deputatul Vîlceanu este aceea că în hotărârile de guvern de expropriere ar fi fost prinși cetățeni care nu au terenuri pe culoarul de expropriere, dar vor primi bani. În plus, Complexul Oltenia este proprietar pe terenuri dar nu și pe casele oamenilor.

“Este incredibil! Au fost trimiși la primărie ca să-și facă singuri cerere de demolare! Unii dintre ei s-au trezit cu poliția la poartă ” a relatat deputatul.

Dan Vîlceanu a concluzionat că hotărârile de guvern privind exproprierile la Carierele Jilț Nord și Jilț Sud au fost făcute execrabil.






Cititi tot articolul