Revista presei locale


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Document oficial: CEO este pe marginea prăpastiei. „Risc ridicat privind posibilităţile de a-şi onora obligaţiile pe termen scurt“. Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul dintre cei mai mari producători de energie din România, se află într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Raportul auditorului independent „BDO audit“ arată că există un mare risc cu privire la asigurarea plăților pe termen scurt. CEO a înregistrat anul trecut pierderi de peste 1,1 miliarde de lei noi. „Atragem atenţia asupra Notei 34 „Continuarea activităţii” la situaţiile financiare, care menţionează faptul că, în principal din cauza creşterii imprevizibile a preţului certificatelor privind emisia de gaze cu efect de seră, societatea înregistrează la 31 decembrie 2018 o pierdere de 1.133,5 milioane lei şi prezintă active curente nete negative în sumă de 1.498,1 milioane lei. De asemenea, indicatorii financiari asumaţi prin contracte de credit bancar nu sunt îndepliniţi. Aceste aspecte conduc la un risc ridicat privind posibilităţile societăţii de a-şi onora obligaţiile pe termen scurt. Aceste condiţii indică existenţa unei incertitudini semnificative cu privire la capacitatea societăţii de a-şi continua activitatea“, se arată în raportul auditorului independent.

Gorjeanul: Plângere penală pentru mafioții ALDE care se pregătesc să dea lovitura de grație CEO. Dan Ilie  Morega a pus tunurile pe ,,mafia ALDE” de la nivel central, dar și pe polul de putere din Oltenia, care s-ar face vinovat de aducerea pe o pantă dezastruoasă a CEO, companie strategică pentru Gorj, aflată la un pas de faliment. Morega i-a transmis ministrului Energiei, Anton Anton, că ar fi cazul să își dea demisia, și anunță că ia chiar în calcul să facă o plângere penală împotriva celor care s-ar face vinovați, de distrugerea programată a CE Oltenia, prin impunerea în poziții cheie a unor persoane slab pregătite profesional, dar care nu ar fi făcut altceva decât să adune bani pentru partid. Morega pomenește, în acest context, de o grupare ,,mafiotă” din Vâlcea, care s-ar afla la butoanele energiei, dar și de Daniel Chițoiu care, cu intenție, ar fi promovat persoane ,,de paie” în poziții strategice din energie.

Gorj Domino: Viitura a rupt porțile mari de lemn de la intrarea pe domeniul mănăstiresc de la Tismana! Măicuțele disperate, apa a pătruns în spațiile de cazare. Ploaia care a devastat, joi, orașul Tismana a creat o viitură puternică și pe domeniul mănăstiresc din localitate. Un șuvoi de apă a măturat totul în cale, rupând porțile mari de lemn de la intrarea în incinta lăcașului de cult. Spațiile de cazare din valea mănăstirii au fost afectate, apa murdară plină cu cioate mari de lemn intrând în spațiile moderne de cazare. Și curtea Poliției Tismana a fost inundată. Trei autospeciale au rămas blocate în apă.

Pandurul: Avertisment din Cariera Tismana: Există risc de prăbușire. Semnal de alarmă dat la Cariera Tismana a Complexului Energetic Oltenia. Câțiva angajați au semnalat superiorilor că există oricând risc de prăbușire. Până acum, nu a fost luată nicio măsură, iar oamenii se tem să nu se repete la ei episodul din Cariera Alunu. „Noi am avertizat, își asumă directorul”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.

Târgu-Jiu: Sute de camere video și rețea radio. Municipiul Târgu-Jiu va fi împânzit cu camere video. În jur de 200 de camere de supraveghere vor fi instalate, în acest an, în principalele intersecții din oraș, în parcuri ori în apropierea școlilor din oraș. Alături de acestea, se va deschide și un dispecerat ce va funcționa în incinta primăriei, de unde vor fi controlate toate semafoarele din oraș. Proiectul are o valoare de peste 8 milioane de euro, bani europeni.





Cititi tot articolul