Ploile abundente din ultimele săptămâni încep să afecteze anumite suprafețe agricole


Canitățile mari de precipitații din această perioadă au început să afecteze culturile agricole. Fermierii și specialiștii din agricultura gorjeană sunt îngrijorați în legătură cu situația din teren.  Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Gorj, a declarat că în diferite zone din județ se manifestă deja fenomentul băltirilor. Este vorba de terenuri pe care sunt diferite culture agricole. Plantele sunt afectate de excesul de apă, iar producția ar putea avea de suferit. Producția de cireșe din anumite localități a fost cea mai afectată de ploile din ultimele săptămâni care ar putea crea acum probleme și la culturile de căpșuni. În schimb, grâul și porumbul se prezintă bine, iar apa a ajutat la buna dezvoltare a plantelor.

Vox 1 Alin Petrică

Apicultorii din județ ar putea resimți și ei efectele ploilor abundente, întrucât florile care au apărut în această perioadă, respectiv salcâmul și teiul, au fost afectate de precipitații, iar albinele nu au mai putut culege polenul necesar pentru realizarea mierii.

Vox 2 Alin Petrică

Și în ceea ce privește apicultura, spereranțele sunt că vremea se va schimba în bine și vara își va intra în drepturi în cele din urmă.



Cititi tot articolul