23:35 Baschetbaliştii de la CSM, debut cu victorie în campionat


Debut cu dreptul pentru baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu în campionat. Formaţia gorjeană s-a impus, scor 68-64, pe terenul echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc.

“O victorie extrem de importantă pentru noi, în special pentru că a fost obţinută în deplasare. Le-am supus băieților înca de la antrenament că victoriile în deplasare vor face diferența. Ca şi desfășurare am început meciul un pic mai greu, dar în final apărarea a făcut diferența. 64 de puncte primite este idealul meu ca şi filosofie de apărare. Atacul nu a mers aşa cum trebuie astăzi, am avut totuși 16 mingi pierdute, ceea ce este un pic ca mult. Am dat însă dovadă de putere de luptă, caracter şi spirit de echipă. Nu am cedat nici un moment şi am crezut până la final în victorie. Avem jucători cu mentalitate de învingători, care în ultimele 3 minute au executat exact ceea ce le-am cerut, atât în atac, cât mai ales în apărare. Acest lucru ne-a adus victoria. Am legat 2 victorii, iar asta este cel mai important pentru că victoriile aduc victorii. De luni ne gândim însă doar la următorul meci, cel de la Focşani.” a declarat antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu.

Alin Borşa şi Alin Andrieş au fost cei mai buni marcatorii ai formaţieie gorjene, cu câte 13 puncte fiecare. Jovan Djurasevic şi Kilyen Ors şi-au trecut în cont 10 puncte, iar americanul Rick Curry şi capitanul Adrian Roşu au contribuit cu 7 puncte fiecare. Pe lista marcatorilor şi-au mai trecut numele şi Alex Berca (5p) şi Camil Berculescu (3p).



Cititi tot articolul