21:00 INVESTIȚIE de 12 milioane de euro la Rovinari. Se vor crea SUTE de noi locuri de muncă


Primarul Robert Filip a anunțat, vineri, pe pagina de socializare, că a treia fabrică din oraș, pe perioada mandatului său, începe să prindă contur. Potrivit edilului, compania ENOVA GROUP urmează să investească 12 milioane de euro în modenizarea fostei platforme industriale UMR Rovinari, urmând a fi create 300 de angajări de noi locuri de muncă.

“Enova
Group, o societate specializată în producția de componente mecanice,
electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale,
tocmai a achiziționat fosta platformă industrială UMR, din Rovinari, și urmează
să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de
îmbuteliere, impachetat, industria alimentară și industria farmaceutică.

Enova Group a alocat pentru această platformă 12 milioane de euro, iar când va fi complet operațională, va număra 300 de angajați.

Practic, este vorba despre un adevarat centru tehnologic integrat. In cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitățile necesare pentru producția de piese mecanice, confecții metalice, echipamente electrice, continuând cu departamentele de asamblare și testare a mașinilor și terminând cu departamentul de ambalare și expediere. În urmaătorii ani, tot mai multe mașini automate de ultimă generație vor fi fabricate integral în noul sediu din Rovinari, care are o suprafață totală de 10 hectare și toate condițiile esențiale pentru această nouă provocare.

Acest proiect va implica în principal personal cu inaltă calificare în domeniile mecanic, electrotehnic și al automatizărilor industriale. Aici, vor avea ocazia să își pună în valoare pe deplin competențele și să se dezvolte în plan profesional, bineințeles cu satisfacții pe masură. De fapt, este prima societate din județul Gorj și din zonele învecinate în care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru producția de mașini automate

Unul dintre
primii parteneri ai Enova Group în acest proiect ambițios va fi Sidel – parte a
grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel
tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulți ani, pentru achiziționarea
de echipamente ‘’’End of Line’’, “la cheie”. Acestea vor fi realizate întegral
în Rovinari și expediate în intreaga lume, direct către clientul final.

La terminarea proiectului investiția se va ridica la o sumă estimată de 25 milioane de euro ”,  a scris Robert Filip pe facebook.




Cititi tot articolul