16:34 ÎNCHISOARE pentru Daniel Antonie. Sentința NU este definitivă


Daniel Antonie, fost director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost condamnat, joi, 10 octombrie, pentru abuz în serviciu la 4 ani de închisoare cu executare, anunță pandurul.ro. Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Antonie a fost trimis în judecată în urmă cu trei ani, alături de directorul economic Vasile Ghimiş şi doi oameni de afaceri. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2013 – martie 2014, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din CE Oltenia, au dispus, cu încălcarea legii, achiziționarea, la preţuri exorbitante, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor. Inculpaţi în dosar sunt şi administratorii firmei SC TFR Teminvest SRL, de la care au fost cumpărate produsele, Daniel Sever Giurcău şi Florin Temelie.

Daniel Antonie a fost condamnat la 3 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de un an, reprezentând o treime din pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe care Antonie a primit-o, în 2018, în dosarul „Bani pentru Medințu”. În total, Daniel Antonie va trebui să execute 4 ani de închisoare, dacă sentința Tribunalului Gorj va rămâne definitivă. Vasile Ghimiș a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, afaceriștii Giurcău și Temelie au primit câte 2 ani și 6 luni de închisoare și, respectiv, 2 ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Gorj a admis acțiunea civilă formulată de CE Oltenia. Antonie, Ghimiș și Giurcău sunt obligați, în solidar, la plata sumei de 304.985 lei. Mai mult, cei patru inculpați și SC TFR Teminvest SRL vor trebui să achite 72.961 lei, despăgubiri civile.



Cititi tot articolul