16:09 Hunedoreni, BĂTUȚI la Bengești-Ciocadia. Erau la strâns de TRUFE


Doi bărbați din Hunedoara, tată și fiu, au ajuns, miercuri, la spitalul din Târgu-Cărbunești după ce au fost bătuți într-o pădure din Bengești-Ciocadia. Aceștia veniseră de la Deva pentru a strânge trufe în pădurile Gorjului.

În cursul dimineții, tatăl de 50 de ani a sunat la 112 pentru a anunța că a fost bătut de indivizi pe care nu i-ar cunoaște. Fiul său, de 24 de ani, a fost lovit peste mâini, iar la trei degete ar fi fost tăiat, unul dintre ele fiindu-i amputat pentru totdeauna. În urma acestei agresiuni, atacatorii au fugit, iar polițiștii au trebuit să îi caute prin pădurile din zonă, după cum a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Polițiștii au identificat în cele din urmă mai mulți bărbați care se aflau la strâns de trufe, dar niciunul dintre ei nu a recunoscut că ar avea vreo legătură cu incidentul anchetat. Unul dintre culegătorii de trufe, un localnic din Bumbești-Jiu, a precizat că diverse „găști” se află, în această perioadă, în pădurile din Gorj pentru a strânge ciupercile care se vând pentru mii de euro la restaurantele de lux din toată lumea.

În cursul verii, un alt scandal de acest gen a avut loc la Târgu-Jiu. Un culegător de fructe, cu afaceri de milioane de euro în domeniu, a fost bătut atunci chiar în fața locuinței sale din municipiu. Agresorul a fost prins ulterior, fiind vorba un individ tot din județul Hunedoara, ca și victimele de la Bengești Ciocadia.



Cititi tot articolul