09:56 BASCHET: Echipa lui Alionescu, la primul meci oficial


Primul meci oficial al grupării masculine de baschet CSM Târgu-Jiu se va desfășura în deplasare pe terenul echipei CSM Focșani, în Cupa României.

După echipele de handbal ale clubului CSM Târgu-Jiu, a venit și rândul baschetbaliștilor să dispute primul meci oficial. Pe 5 octombrie, gruparea gorjeană va juca în prima fază a Cupei României cu CSM Focșani, iar debutul în fața propriilor suporteri se va produce pe 9 octombrie, în returul cu echipa din Focșani, atunci când va avea loc și prezentarea lotului de jucători pe care se va baza clubul în acest sezon.

Debutul baschetbaliștilor gorjeni va fi unul destul de dificil. Echipa din
Focșani are obiective importante pentru acest sezon, inclusiv calificarea în
următoarea fază a Cupei României. În încercarea de a-și îndeplini obiectivele,
gruparea moldavă a operat mai multe schimbări la nivelul lotului.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu- Jiu: ”Echipa din Focșani, față de anul trecut are un lot 50% schimbat. Fiind primul meci nu avem atât de multe date despre ei. Vom încerca să ne concentrăm mai mult pe jocul nostru și să ne adaptăm la situație din mers. Meciul de cupa va fi primul nostru test oficial din acest sezon. Fiind la primul sezon, Cupa României nu va fi un obiectiv prioritar pentru noi însă ne dorim cu siguranță să avem o prestație mulțumitoare ca și atitudine și exprimare în teren. În plus un rezultat bun în tur ne va menține șansele de calificare ridicate în returul de la Târgu Jiu, unde sper eu ca prin evoluția noastră să mulțumim pe toată lumea pentru încrederea ce ni se acordă. Sper ca până la începerea confruntărilor oficiale să fie perfectate și cele 2 transferuri de jucători străini, cu carte verde și tot ce e nevoie”.

În campionat, CSM Târgu Jiu va evolua în primele două etape în deplasare. Prima confruntare va fi pe terenul echipei CSM Miercurea Ciuc, pe 12 octombrie, iar în etapa a doua, pe 19 octombrie, pe terenul echipei CSM Focșani. Primul meci din campionat al CSM-ului, pe teren propriu, se va disputa pe 26 octombrie cu Athletic Constanța.



Cititi tot articolul